Stoelmassage op het werk

Stoelmassage op het werk

Ervaar  diepe ontspanning met onze unieke stoelmassage op het werk. Deze behandeling combineert acupressuur en oude Japanse anma-massage. Eenvoudig, ontspannend en verfrissend! 

Wat is een stoelmassage?

Stoelmassage is een korte vorm van drukpuntmassage, waarbij de ontvanger op een ergonomische stoel zit. Gedurende 15 à 20 minuten worden hoofd, nek, schouders, armen en handen, rug en heupen bewerkt. Deze behandeling is ideaal voor werknemers in bedrijven of voor de moderne mens met weinig tijd, terwijl de weldoende effecten ervan op vrij korte termijn verregaand zijn. Werkt tegelijkertijd ontspannend en tonifiërend.

Deze massage is gebaseerd op de traditionele Japanse drukpuntmassage. De achtergrondfilosofie van deze oosterse denkwijze is vooral om disharmonie en ziekte te voorkomen. Preventie is dus belangrijk.

Het is een zeer effectieve manier om de bloedsomloop en het lymfesysteem te stimuleren, de energie beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. Men voelt zich zowel meer ontspannen als energieker.

Voordelen van stoelmassage:

 • Stoelmassage kan nagenoeg overal gegeven worden, zoals op beurzen, congressen, feestjes, in bedrijven, gezondheidscentra, winkels, kapsalons, schoonheidsinstituten, kiné-praktijken, sportscholen, luchthavens en tal van andere locaties.
 • Stoelmassage heeft een lage drempel en is daarom toegankelijk voor veel mensen.
 • Stoelmassage wordt over de kleding heen gegeven.
 • Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een massage. Men kan direct weer over tot de orde van de dag.
 • Men voelt zich zittend vaak comfortabeler dan liggend.
 • Een kortere massage maakt het financieel voordeliger.
 • Vraagt weinig tijd en toch zeer efficiënt.

Belangrijk ! Deze massage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten en is niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die van plan zijn binnenkort zwanger te worden.

Stoelmassage op het werk.

Waarom stoelmassage in uw bedrijf?

Investeren in manieren om stress en ziekteverzuim te verminderen?

Het is algemeen bekend dat werkdruk en stress op het werk toenemen. Het gevolg is dat steeds meer mensen last hebben van diverse kwalen, zoals: schouder- en nekklachten, rsi, rugpijn, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, vermoeidheid, concentratiestoornissen en nog zo veel meer klachten, wat leidt tot een verminderde werkcapaciteit.

Bedrijven zijn gewend pas te gaan betalen op het moment dat een werknemer zich ziek meldt. Maar juist nu de werkdruk zodanig toeneemt, zou een bedrijf winst kunnen boeken door te gaan investeren in het voorkomen van ziekteverzuim bij de werknemers. Het is reeds aangetoond dat investeren in het welbevinden van werknemers zich eigenlijk ruimschoots terugbetaalt om meerdere redenen.

 • de klachten van fysiek en mentaal ongemak verminderen of verdwijnen
 • minder ziekteverzuim
 • de werknemer voelt zich gewaardeerd door de werkgever en is hierdoor bereid om meer energie en tijd te investeren in het bedrijf
 • de werknemer ondervindt meer welbevinden en dus meer arbeidsvreugde, wat leidt tot een hogere productiviteit

In deze zin zou stoelmassage een noodzakelijk onderdeel kunnen zijn van de persoonlijke gezondheidszorg van de werknemer.

Wat kost een stoelmassage?

Er zijn diverse formules mogelijk naargelang de behoeftes en de structuur van uw bedrijf. De stoelmassage kan immers overal en op elk tijdstip gegeven worden:

 • voor of na een vergadering
 • tijdens een evenement, congres of seminar
 • in de koffie- of middagpauze
 • om iets te vieren
 • als regelmatig aanbod op het werk in het kader van stressbeheersing

Kortom, overal waar mensen zich even willen ontspannen en energie opdoen. Een stoelmassage duurt normaal gezien 20 min, dus we masseren 3 personen per uur. 

U kan ook kiezen voor 4 personen per uur. Kortere massages raden we niet aan, wegens écht te kort. We komen masseren vanaf minimum 6 personen per dag (= 2 uren massage). U kan opteren voor één of meerdere masseurs tegelijkertijd. De masseurs hebben een ruimte nodig van ongeveer 3 m² per masseur.

Indien u ervoor kiest om op regelmatige basis stoelmassages aan te bieden aan uw werknemers, kunnen wij samen met u een proefperiode vastleggen waarin we zorgvuldig de effecten van de stoelmassages op uw werknemers optekenen. U kan dan besluiten of u deze investering al dan niet rendabel acht.

Stoelmassage op het werk

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x