Workshop mediteren

Workshop mediteren

Meditatie, het is simpel en gezond! Wat is mediteren precies, wat zijn de effecten en hoe begin je?

Meditatie draait om (mentale) stilte. Je laat je geest tot rust komen door je volledig op het hier en nu te focussen. Het is op allerlei manieren te beoefenen, er is geen één manier die de enige juiste is.

Veel mensen denken dat je je geest volledig leeg moet maken wanneer je mediteert, maar dat is niet zo. Het belangrijkste is dat je niet probeert je gedachten te controleren of weg te krijgen. Het gaat meer om het observeren en accepteren van de gedachten die in je geest opduiken. Je laat ze als het ware voorbij komen, je luistert ernaar, en laat ze vervolgens weer weg gaan.

Bij mediteren draait alles om een bewuste ademhaling. De ademhaling is een belangrijk hulpmiddel om je aandacht in het hier en nu te brengen. Dit doe je door je aandacht steeds opnieuw bij de ademhaling te brengen, terwijl je gedachten en gewaarwordingen laat komen en gaan.

Als je jezelf aanleert regelmatig te mediteren zul je merken dat je hoofd er echt rustiger van wordt.
Want het heeft vele positieve effecten: het vermindert frustratie, verbetert de concentratie, helpt bij het loslaten van moeilijke gevoelens, vermindert stress en leert je meer in het moment te leven.

Je kan er een gewoonte van maken om deze eenvoudige aandachtsoefening in je dagelijkse leven te brengen, ook op de werkvloer. Enkele keren per dag 5 minuutjes volstaan om  je dag met veel minder stress door te brengen.

Ontdek het heilzame effect van meditatie in deze workshop van 45 minuten.


Workshop mediteren

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x